dimecres, 1 d’octubre del 2014

Primeres impressions

Molt estimables companys i companyes,

Ja hem finalitzat la primera setmana del màster. Hem pogut fer un petit tast de quines i de com seran les assignatures que el formen i, més o menys, començam a entendre els jeroglífics amb els quals s'anomenen les aules de l'edifici. AV-C03P2 no és el germà de R2-D2 ni la matrícula de cap jet privat; AV-C segueix sent un miesteri però 03 és el número de l'aula i P2 és la planta a la qual es troba, que en aquest cas és la planta 2.

Justament, si la memòria no m'enganya, aquesta és l'aula on començàrem el màster amb l'assignatura de Processos i Contextos Educatius. En aquesta assignatura és on se'ns ha manat la creació d'un blog per fer-lo servir de portafoli, que és la manera moderna, si no ho he entès malament, d'anomenar el que tradicionalment era una carpeta de treball o, com jo he volgut anomenar-ho, un quadern de bitàcola.

I per què un quadern de bitàcola? En el pont de qualsevol embarcació important hi ha d'haver un quadern en el qual s'hi anoten els rumbs presos, l'estat de la mar i del vent, la velocitat del vaixell o, entre d'altres, les possibles incidències que poden ocorre durant la travessia entre l'inici i el final d'un viatge. És a dir, just el mateix que un portafoli si entenem la temporalitat del viatge per la del curs i les anotacions referents a l'estat de la mar o els rumbs presos pels coneixements i materials que anirem assimilant al llarg del curs.

Un blog dins l'aula me'l puc mig imaginar perquè he conegut casos en què alguns professors n'han fet servir. Ara bé, fer encaixar les xarxes socials de twitter, instagram o fins i tot facebook dins d'un curs no m'entra al cap. I he de dir que estic molt intrigat per veure com pot transformar-se el que havia vist sempre com una distracció per a l'alumne com a un recurs perquè aprengui coses. Ho veig com convertir el que per als alumnes és una arma d'evasió en una arma d'ensenyament, i la idea m'encanta.

Com que no tenc els correus electrònics de quasi ningú del grup, ni tampoc els seus respectius facebooks, vull aprofitar l'avinentesa per penjar una foto que ens férem ahir en sortir de l'acte d'obertura del nou curs i així, qui la vulgui tenir, la pugui descarregar.

[Galeria d'imatges]

A més a més, aprofit per penjar un enllaç a on hi ha la galeria d'imatges del diari, per així immortalitzar el moment.

PD: Aquest cap de setmana, si res no falla, muntarem un moble i un sofà d'IKEA. Farem la transmissió del muntatge via twitter sota el hastag #feimikea

Instantània presa en el càtering oferit per la UIB



Mediterràniament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada